lördag, juni 27, 2009

63. Midsommar + avdelnings-kaos.

Senaste tiden har det varit väldigt mycket, därför har jag inte haft ork att skriva här. Men jag ska försöka bättra mej nu.

Midsommar är äver för detta år, som tur är. Hatar midsommar i massor! Denna midsommar var jag ensam hemma och gjorde ingenting. Åt inte ens nån typisk midsommar-mat, utan nöjde mej med en fryst Findus-maträtt. När jag mår så dåligt orkar, eller vill, jag inte "fira" nånting. Mestadels av dagen låg jag och stirrade in i väggen och undrade hur man ska orka...Jag har varit lite då och då på avdelningen, men har också varit hos min nya stöd-familj.
Undviker att vara på avdelningen så mycket det går/jag klarar, för det är total-kaos där. Skrik, bråk, bältningar, möbler som flyger i luften mm, både dag & natt.

Det har varit jätte-skönt att komma ifrån avdelningen lite och få komma till en vänlig familj som välkomnar en, på riktigt. Jag förstår inte att de orkar ha mej där! Fast G är ju utbildad inom psykiatrin, så han vet precis vad det handlar om. Han blir inte rädd när mina ångest-attacker kommer. Han vet precis hur han ska agera, han hjälper mej att komma ner på jorden igen. Det är guld för mej att få vara hos dem!!

Denna möjlighet med att deltid bo hos stöd-familj har fått mej att inse att livet kan vara roligt ibland, att det finns ljus. Jag ser blå himmel och inte bara mörka moln längre. Till och med min läkare gillar idén skarpt, för han erkänner att alla de avdelningar jag varit på inte kan hjälpa mej. Plus att jag provat alla tänkbara mediciner för mitt tillstånd. Jag har även ätit bland de tyngsta mediciner - som en i min ålder, kroppsbyggnad och vikt egentligen inte ska käka. Tragiskt.

Nu är jag hemma på permission. Är livrädd att jag inte ska fixa det, här hemma har jag inte alls samma stöd som i stöd-familjen. Jag vill så gärna, så gärna fixa att hålla mej skadefri. Jag ska hålla mej skadefri! Det SKA gå!!

Etiketter: , , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anna said...

Har samma problematik. Vad för tunga mediciner var det du fick?

5:51 em  
Anonymous Anonym said...

Hej! Känner igen det du skriver. Jag har inte samma diagnos som du.jag lider av svår ångest och depresion.Och kan förstå det där med avdelningen att man inte orkar vara där. har själv varit inlagd flera gg. Och ja det är tyvär ett jävla kaos på avdelningarna jämnt

8:28 fm  

Skicka en kommentar

<< Home